Jak wstawić zdjęcie na forum

opinie, sugestie i inne informacje

Moderatorzy: Madziul, Asia M., Marcin K-G, sebastian.f

Awatar użytkownika
sebastian.f
Posty: 1097
Rejestracja: 2008-11-18, 00:21
Lokalizacja: >600 m npm
Kontakt:

Jak wstawić fotę by mod

Post autor: sebastian.f » 2009-01-08, 12:46

1.Wpychamy zdjęcia na Picassę, Flickr czy cuś podobnego.
2.Włanczamy(folklor krakowski) widok zdjęcia w podglądzie na galerii- w rzeczywistych wymiarach
3.Klikamy prawym przyciskiem myszy(w Firefoxie :!: ) i klikamy pokaż obrazek
Obrazek
4.Pokazuje się obrazek na białym tle- kopiujemy jego adres

Obrazek
5.Używamy przycisku"Img" w edycji posta,żeby wstawić obrazek na forum- do okienka wklejamy URL naszego obrazka skopiowany wcześniej
Obrazek
6.Klikamy "Podgląd" na dole, sprawdzamy czy wszystko gra- jak nie to poprawiamy co się tam sknociło i klikamy "Wyślij"
7.Cieszymy się pięknymi fotkami na forum :mrgreen:

Awatar użytkownika
mgk
Posty: 14
Rejestracja: 2009-05-21, 11:47
Lokalizacja: Poznań

Post autor: mgk » 2009-09-25, 20:12

No i nie działa. Wkleiłam do Img adres URL (link do picasso) i w poście pokazuje się tylko kwadraciek z krzyżykiem :cry:
Pomocy!

Awatar użytkownika
Jarek
Posty: 1490
Rejestracja: 2008-11-18, 12:37
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój

Post autor: Jarek » 2009-09-25, 20:52

http://imageshack.us/ tej stronki spróbuj u góry wybierasz zdjęcie z kompa,pózniej zakreśl rozmiar resize image,potem start,przerobi się zdjęcie na link,który się pojawi na drugiej stronie, skopiuj go i wklej do posta. :-D powodzenia
"Góry dają człowiekowi, poprzez zdobywanie wzniesień nieograniczony kontakt z przyrodą – poczucie wewnętrznego wyzwolenia, oczyszczenia, niezależności"...

Dariusz
Posty: 341
Rejestracja: 2009-09-06, 22:57

Post autor: Dariusz » 2009-09-26, 10:20

Jarku, na drugiej stronie pokazują się dwa linki (u góry dłuższy, zaczyna się od img3 a kończy jpg, oraz pod nim krótszy zaczynający się od yfrog), który wybrać do kopiowania?
Poza tym jaki wybrać rozmiar (średni; żeby było coś widać, ale nie zawalić forum wielkimi zdjęciami)?
Na koniec jeszcze powiedz jak potem usunąć te moje zdjęcie z tej angielskojęzycznej stronki.
Dzięki za cierpliwość i wyrozumiałość.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Jarek
Posty: 1490
Rejestracja: 2008-11-18, 12:37
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój

Post autor: Jarek » 2009-09-29, 19:23

Dariusz,wybierasz ten kod od góry :-) a jeśli chodzi o wielkość fotki zależy to od forum ;-) u nas jakoś ograniczeń chyba specjalnie nie ma, na niektórych forach są określone rozmiary okienek,u nas na forum każdy wkleja po ''swojemu'' domyślnie jest tam ustawione320x240,rozwiń Sobie ten pasek,wklej raz taki rozmiar raz większy,zobaczysz jak będzie post wyglądać
Zdjęcie chyba znika samo nie wiem dokładnie,ja tam póżniej swoich zdjęć już nie widziałem ;-)
"Góry dają człowiekowi, poprzez zdobywanie wzniesień nieograniczony kontakt z przyrodą – poczucie wewnętrznego wyzwolenia, oczyszczenia, niezależności"...

Awatar użytkownika
Adamo
Posty: 28
Rejestracja: 2009-09-28, 20:15

Post autor: Adamo » 2009-09-29, 20:12

To może ja cos pomoge. Z fotosika. Od razu mówie że jest to płatny hossting więc jeśli chcesz pełno wymiarowe zdjęcia musisz wykupić abonament. Jeśli wystarczą takie jak ja porobiłem można śmiało korzystać.


1)Najpierw wchodzisz na strone www.fotosik.pl

2)Klikasz "Dodaj zdjęcia"

Obrazek

3)Następnie "Przeglądaj"

Obrazek

4)Wybierasz lokalizacje docelową wybranego zdjęcia

Obrazek

5)Następnie opcja "Wyślij" u dołu ekranu.

Obrazek

6)I na koniec kopiujesz link z "Bezpośredni link do zdjęcia (500px)"

Obrazek

7)W odpowiedzi (już na forum) wpisujesz Obrazek i pomiędzy oba nawiasy wklejasz link do zaladowanego zdjęcia.

Obrazek

8)Wyślij wiadomość

Obrazek

9)I powinno trybić.

Mam nadzieje że pomogło ;))
"Zawsze słuchaj ekspertów. Powiedzą Ci, co jest niemożliwe i dlaczego. A potem poprostu zrób to."-Heinlein Robert

Awatar użytkownika
Dwarf
Posty: 41
Rejestracja: 2009-09-22, 08:30
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: Dwarf » 2009-09-30, 10:48

Słuchajcie ja mam konto na tej stronce: http://www.instantgallery.pl/
Polecam, nie ma tłumów, łatwa obsługa, wstawianie na forum w podobny sposób jak wyżej :-)
krasnolud schroniskowy

Awatar użytkownika
Hasan
Posty: 490
Rejestracja: 2010-02-07, 18:42
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Post autor: Hasan » 2011-03-02, 19:49

żeby wrzucić na forum zdjęcia z Picasy to to trzeba z tego "web album" ?

Awatar użytkownika
United
Posty: 186
Rejestracja: 2010-04-11, 19:10
Lokalizacja: Rybnik

Post autor: United » 2011-03-02, 20:10

trzeba wejść na dane zdjęcie, prawy przycisk myszy->kopiuj adres URL grafiki
aby wstawić na forum ikonka "Img" i wkleić wczesniej skopiowany adres

Awatar użytkownika
Hasan
Posty: 490
Rejestracja: 2010-02-07, 18:42
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Post autor: Hasan » 2011-03-02, 20:15

no to rozumiem ze jednak z tego web album :->
dzięki.może w końcu mi sie uda :-)

Awatar użytkownika
United
Posty: 186
Rejestracja: 2010-04-11, 19:10
Lokalizacja: Rybnik

Post autor: United » 2011-03-02, 20:23

no tak, web album :-)

Awatar użytkownika
Hasan
Posty: 490
Rejestracja: 2010-02-07, 18:42
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Post autor: Hasan » 2011-03-07, 21:08

jak sie zrzuci zdjecie na forum z picasa web album, to mozna je juz wykasowac z picasy? czy wtedy zniknie tez zdjecie z forum?

Awatar użytkownika
Jarek
Posty: 1490
Rejestracja: 2008-11-18, 12:37
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój

Post autor: Jarek » 2011-03-07, 21:36

Hasan pisze:to mozna je juz wykasowac z picasy? czy wtedy zniknie tez zdjecie z forum?
Tak zniknie
"Góry dają człowiekowi, poprzez zdobywanie wzniesień nieograniczony kontakt z przyrodą – poczucie wewnętrznego wyzwolenia, oczyszczenia, niezależności"...

Awatar użytkownika
Hasan
Posty: 490
Rejestracja: 2010-02-07, 18:42
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Post autor: Hasan » 2011-03-07, 22:02

aha.czyli trzeba je trzymac na picasie:/
dzięki :->

ODPOWIEDZ